Εύκολα και νόστιμα τυροκούλουρα για το καφεδάκι, το κολατσιό, το γραφείο και το σχολείο.
1 πακέτο σφολιάτα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
πιπέρι
λάδι
Για επάλειψη:
1 αυγό
2 κουταλιές νερό
σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα τυριά και λίγο πιπέρι.
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στο πλάτος του σε 6 λωρίδες. Μοιράζουμε το μείγμα και το απλώνουμε στο κέντρο κάθε λωρίδας.
Αλείφουμε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό, τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε ελαφρά τις άκρες για να κολλήσουν. Τυλίγουμε κάθε ρολό και σχηματίζουμε ένα κουλούρι.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, χτυπάμε 1 αυγό με 2 κουταλιές νερό, αλείφουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι.
Ψήνουμε τα τυροκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 35 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Βασιλικη Βερουχη
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More