Απίθανα, τραγανά και γευστικότατα σπιτικά μπισκότα πτι μπερ.
100 γραμμ. ζάχαρη καρύδας, ή αν εσείς θέλετε βάζετε ότι άλλη ζάχαρη επιθυμείτε
100 γραμμ. βούτυρο λάιτ λούρπακ, αν και η συνταγή έλεγε βούτυρο κλαριφιε.
Μια τσιμπιά αλάτι
63 γραμμ. νερό
250 γραμμ. αλεύρι μαλακό μαζί με λίγο ολικής άλεσης αλεύρι.
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Το βούτυρο έβαλα λίγο στων μικροκυμάτων για να μαλακώσει ελαφρώς , το χτυπάμε με την ζάχαρη στο μούλτι ή με μίξερ χειρός. Ύστερα βάζω το νερό αλάτι, ρίχνω σέ λεκανίτσα, και σιγά σιγά τα άλευρα.
Ζυμώνουμε. Βάζω τη ζύμη σέ ορθογώνιο σχήμα μέσα σέ μεμβράνη διπλώνω και στο ψυγείο για 3 ώρες. Ύστερα ανοίγω φύλλο με το πλάστη, εκεί χρειάστηκα λίγο αλεύρι ακόμη έτσι ράντισα για να μην κολλάει ή ζύμη.
Κόβω σέ τετράγωνα και σε κυκλάκια τα πτι μπερ, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω, ξαναπαίρνω τα κομμάτια ζύμης και ξανά ανοίγω φύλλο με τον ίδιο τρόπο ξανά μέχρι να τελειώσει ή ζύμη.
Ψήσιμο στις αντιστάσεις στους 180 προθερμασμένο φούρνο για 15′.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More