Σπιτικό Ραβανί Χωρίς Αλεύρι

Αφράτο και σιροπιαστό ραβανί με ντελικάτη γεύση, λεπτά αρώματα και αέρινη υφή που θα ενθουσιάσει όλους.

Σπιτικό Ραβανί Χωρίς Αλεύρι

Υλικά

6 αυγά
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο γάλα ή λίγο παραπάνω από μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 φακελάκια baking powder
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
1 φακελάκι σιμιγδάλι 500 γρ. (γίνεται και με χοντρό)

Για το σιρόπι

5 νεροπότηρα ζάχαρη
5 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι
Ένα ξυλάκι κανέλα
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Πρώτα στο μίξερ ανακατεύω τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν για περίπου 15 λεπτά. Μετά χαμηλώνω τη ταχύτητα και βάζω τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 αδειάζω το μείγμα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου σε αντιστάσεις. Όταν το βγάλω από το φούρνο το κόβω ελαφρώς και τον αφήνω στην άκρη ώσπου να φτιάξω το σιρόπι. Όπως είναι καυτό το σιρόπι το αδειάζω πάνω στο χλιαρό γλυκό.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Anna Kassandra

Μην χάσετε

Κυπριακή καρυδόπιτα με κρέμα!

Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν

Πώς φτιάχνω Τουλουμπάκια

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια με την συνταγή της γιαγιάς χωρίς αμμωνία

Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More

30 Απριλίου, 2024

Νηστίσιμα μπιφτέκια ρεβυθιών στο φούρνο χωρίς λάδι, υγιεινά με λίγες θερμίδες

Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Κουλουράκια Κανέλας

Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More

23 Μαρτίου, 2024