Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα με υπέροχη γεύση στη στιγμή.
2 κούπες (δοσομετρητή των 250 ml) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1 κούπα νερό
2 βανίλιες
2 αυγά
Για το γλάσο:
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. κακάο
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το νερό.
Κοσκινίζουμε τ’ αλεύρι με το κακάο, τις βανίλιες και τα χτυπάμε σταδιακά στο προηγούμενο μίγμα.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ταψάκι 25 x 25 και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Όταν ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο με το κακάο. Όταν ομογενοποιηθεί βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό γλάσο πάνω στη σοκολατόπιτα. Τέλος βάζουμε την τρούφα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Λένα Χριστοπούλου
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More