Εύκολη συνταγή για παραδοσιακό σαραγλί με φιστίκια Αιγίνης, ιδανικό για κέρασμα και γιορτές.
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο βούτυρο αγελάδος λιωμένο κρύο
400 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2.5 φλυτζάνια νερό
1/2 φλ. μέλι
1 φλούδα λεμόνι
Βάζω δύο φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα σκορπίζω φιστίκι και με την βοήθεια μια βελόνας πλεξίματος το τυλίγω ρόλο και το σουρώνω. Έτσι κάνω για όλα τα φύλλα.
Τα βάζω σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, από επάνω ρίχνω το βούτυρο που περίσσεψε και ψήνω στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Εντωμεταξύ έχω ετοιμάσει το σιρόπι βάζοντας το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού βράζοντας 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Μετά κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το μέλι ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει.
Σιροπιάζω το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι. Όταν κρυώσει πασπαλίζω με λίγο φιστίκι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν
Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More