Σαλάτα με τόνο, ένα απλό, λιτό και καλοκαιρινό πιάτο.
1 μέτρο καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες και μετά σε λεπτά μπαστούνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται
1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, καρότο, κολοκυθάκια και σκόρδο μαζί με 2-3 κ.σ. νερό και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να φύγει το νερό (1-2 λεπτά).
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο ,το μαϊντανό και το άνηθο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε (αν θέλετε σως σόγια μπορείτε να βάλετε μερικές κουταλιές). Λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με κυβάκια ντομάτας γύρω γύρω και φέτα λεμόνι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Lilqna Petrova
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More