Πεντανόστιμο ρεβανί με ινδοκάρυδο ιδανικό για κέρασμα.
Υλικά
120 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
120 γρ. σιμιγδάλι
50 γρ. ινδοκαρυδο
220 ml γάλα
3 ασπράδια αυγού
1 μπέικιν
Για το σιρόπι
1,5 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ εκτός από τα ασπράδια αυγού.
Σε δεύτερο μπολάκι χτυπάμε τα 3 ασπράδια αυγού σε μαρέγκα και τ ανακατεύουμε προσεχτικά μέσα στον υπόλοιπο χυλό.
Μόλις ψηθεί για 45′ λεπτά περίπου σε θερμοκρασία 175° βαθμούς, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε λίγο ινδοκάρυδο, το αφήνουμε να κρυώσει και έτοιμο το ρεβανί μας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kalli Greatheart
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More