Ρεβανί με Ινδοκάρυδο

Πεντανόστιμο ρεβανί με ινδοκάρυδο ιδανικό για κέρασμα.

Υλικά

120 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
120 γρ. σιμιγδάλι
50 γρ. ινδοκαρυδο
220 ml γάλα
3 ασπράδια αυγού
1 μπέικιν

Για το σιρόπι

1,5 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ εκτός από τα ασπράδια αυγού.

Σε δεύτερο μπολάκι χτυπάμε τα 3 ασπράδια αυγού σε μαρέγκα και τ ανακατεύουμε προσεχτικά μέσα στον υπόλοιπο χυλό.

Μόλις ψηθεί για 45′ λεπτά περίπου σε θερμοκρασία 175° βαθμούς, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

Πασπαλίζουμε λίγο ινδοκάρυδο, το αφήνουμε να κρυώσει και έτοιμο το ρεβανί μας.

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kalli Greatheart

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια με την συνταγή της γιαγιάς χωρίς αμμωνία

Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More

30 Απριλίου, 2024

Νηστίσιμα μπιφτέκια ρεβυθιών στο φούρνο χωρίς λάδι, υγιεινά με λίγες θερμίδες

Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Κουλουράκια Κανέλας

Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More

23 Μαρτίου, 2024