Ένα από τα πιο νόστιμα και παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά είναι και το ρεβανί. Ένα γλυκό που είναι απλό αλλά και γιορταστικό σε διάφορους περιόδους της ζωής μας.
Το ρεβανί είναι αφράτο, με πολλά αρώματα και αρέσει σε όλους μικρούς και μεγάλους. Μια απλή συνταγή που μπορεί να σας βγάλει από μια δύσκολη θέση αν δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε κάτι άλλο.
Για το ρεβανί
340 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. ζάχαρη
250 ml. σπορέλαιο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 μεγάλα αυγά
1 κάψουλα βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
800 γρ. ζάχαρη
750 ml. νερό
Φλούδες λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C Κελσίου.
Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 °C Κελσίου.
Μόλις βάλουμε το ρεβανί να ψηθεί βράζουμε τα υλικά του σιροπιού. Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά.
Αφήνουμε 4 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ξένια Δάρρα
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More