Όταν η παράδοση συναντά την υψηλή γαστρονομία, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό. Αυτό φαίνεται και από αυτή τη φανταστική γαλατόπιτα.
Με λιναρόσπορο, μαστίχα και κατσικίσιο γάλα σίγουρα θα σαγηνεύσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
1500 ml γάλα κατσικίσιο
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορος
Κανέλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με σύρμα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει μέχρι να πήξει το μείγμα, και στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
Προσθέτουμε τη μαστίχα και ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο που είναι σπασμένος και την κανέλα, και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς αντιστάσεις, μέχρι να κάνει ωραία κρούστα η γαλατόπιτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Νικολέττα Πετροπούλου
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More