Μια εύκολη συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι που αξίζει να δοκιμάσετε!
1 φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. ηλιέλαιο ή 225γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού (110 γρ.)
1 φλ. αλεύρι
2 κ..γ. μπεικιν πάουντερ
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο και πάλι τα χτυπάμε.
Μετά το γιαούρτι, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, βανίλια, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι. Να μην είναι σφικτή, γιατί φουσκώνει το σιμιγδάλι. Για να είναι αφράτη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).
3 φλ. ζάχαρη
2.1/2 φλ. νερό
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά
Χλιαρό το σιρόπι, ζέστη η πορτοκαλόπιτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Despo Ermogenous
Το Εύκολο Γεμιστό Τσουρέκι που έχει ρίξει το Internet
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More