Είναι μια μαρμελάδα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και τρώγεται και καλοκαίρι και χειμώνα. Μπορείτε να φτιάξετε αρκετά μεγάλη ποσότητα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σας.
Υλικά
600 γρμ. βατόμουρο
400 γρμ. ζάχαρη
300 γρμ. νερό
χυμό από 1 λεμόνι στο τέλος
Εκτέλεση
Βράζω πρώτα βατόμουρα με νερό για 10′. Ύστερα προσθέτουμε την ζάχαρη βράζω για 5′ και σβήνω την φωτιά.
Ύστερα από 6 ώρες όπου έχει κρυώσει, πολτοποίησα με το ραβδομπλεντερ, βράζω για 10′ σε σιγανή φωτιά διότι πιτσιλάει να μην καούμε, ρίχνω τώρα και το χυμό από λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά. Όπως είναι καυτό γεμίζω αποστειρωμένο βαζάκι, κλείνω και βάζω ανάποδα το βαζάκι μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει τελείως βάζω κανονικά το βάζο. Αποθήκευση σέ ντουλάπι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More