Φτιάξτε εύκολα ατομικά ταρτάκια για όλες τις περιστάσεις. Ένα εύκολο κέρασμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όλες τις στιγμές.
Ζύμη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας (πολύ κρύο)σε κύβους
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κρέμα
350γρ. γάλα πλήρες
80γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κρόκοι αυγών
40 γρ.κορν φλάουρ
1 βανίλια
150γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί για να αναμιχθεί μέσα στην κρέμα αφού έχει κρυώσει πρώτα
Τη ζύμη αφού την πλάσουμε την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά. Επάνω βάζουμε ότι φρούτο θέλουμε.
Για ευκολία βάζω μερικές φορές έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Μαρία Κατσώνη
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More