Αν βρίσκεστε στην εξοχή και έχετε μαζέψει άγρια βατόμουρα, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού.
Είναι ιδιαίτερο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν μαρμελάδα για γλυκά ή το πρωινό σας.
Για 1 και μισή κούπα βατόμουρα
Μισή κούπα νερό
1 κούπα όχι και γεμάτη καστανή ζάχαρη
Το χυμό από 1 και μισό λεμόνι και 1 βανίλια.
Πρώτα έβαλα τά βατόμουρα με το νερό και το χυμό από το μισό λεμόνι να βράσουν για 10′ σέ χαμηλή φωτιά. Ύστερα ρίχνω την ζάχαρη βράζω για 5′, σβήνω την φωτιά. Αφήνω εκεί να κρυώσει για 6 ώρες. Ύστερα ξαναβραζω για 10′, προς το τέλος ρίχνω το χυμό από 1 λεμόνι και την βανίλια. Γέμισα 1 βαζακι αποστειρωμενο όπως ήταν καυτό το γλυκό. Και βάζω ανάποδα το βαζακι. Όταν κρυώσει τοποθετούμε στο ψυγείο. Τρώγεται και σαν μαρμελάδα άν θέλουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More