Γίδα Βραστή

Γίδα βραστή, ιδανικό και νόστιμο φαγητό για τα χειμωνιάτικα κρύα.

Γίδα Βραστή

Υλικά

1.5 κιλό γίδα σε μερίδες
3-4 πατατούλες
2-3 καρότα
1 κρεμμύδι
Λίγο σέλερι (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να βράσει με μπόλικο νερό πετάμε το πρώτο νερό. Βάζω το κρέας στην χύτρα με νερό μέχρι την μέση και βράζω 40 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Όταν το κρέας μαλακώσει, το βγάζουμε, σουρώνουμε το ζουμάκι για τυχόν κόκκαλα και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ρίχνοντας και τα λαχανικά μας, λάδι, αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος προσθέτω και χυμό από λεμόνι.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη

Μην χάσετε

Παραδοσιακή Φασολάδα με Λόπια Ρόδου

Συνταγή για πεντανόστιμη σούπα λαχανικών!

Συνταγή για μοναδική σούπα μανιταριών (Μανιταρόσουπα) Και με νηστίσιμη εκδοχή!

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια με την συνταγή της γιαγιάς χωρίς αμμωνία

Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More

30 Απριλίου, 2024

Νηστίσιμα μπιφτέκια ρεβυθιών στο φούρνο χωρίς λάδι, υγιεινά με λίγες θερμίδες

Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Κουλουράκια Κανέλας

Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More

23 Μαρτίου, 2024