Η πάπια δεν είναι σίγουρα το αγαπημένο πουλερικό των Ελλήνων. Σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις μας παραμένει το κοτόπουλο.
Ωστόσο, αυτή η συνταγή για ζουμερή πάπια στο φούρνο με πατάτες σίγουρα θα σας αλλάξει γνώμη και θα τη λατρέψετε.
Υλικά
1 πάπια 2 κιλά
1 ποτήρι του νερού κρασί άσπρο
1/2 κρεμμύδι
1/2 πορτοκάλι
1/2 μήλο
1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε κομματάκια
1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο και μαϊντανό ξερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά την πάπια με χαρτί κουζίνας. Αφού έχουμε κόψει όλα τα υλικά τα βάζουμε στην κοιλιά της πάπιας τα κλείνω με οδοντογλυφίδες.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι πάπρικα.
Βάζω την πάπια σε ένα πυρέξ και προσθέτω ένα ποτήρι κρασί .
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 205. Ψήνω για 1 ώρα. Βγάζω την πάπια από το πυρέξ προσθέτω τις πατάτες με αλάτι πιπέρι το δεντρολίβανο και το μαϊντανό χαμηλώνω το φούρνο μου στους 190 για άλλη 1 ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Marianthi Kalogiros
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More