Αν υπάρχει ένα φαγητό που όλοι λατρεύουν το καλοκαίρι αυτό είναι η αστακομακαρονάδα. Αν και η γεύση της είναι μοναδική, η τιμή της στα εστιατόρια είναι απλησίαστη.
Με αυτή τη συνταγή θα τη φτιάξετε μόνοι σας και θα την απολαύσετε με το ούζο ή το κρασί σας.
– Βράζετε τον αστακό και τον κόβετε στη μέση κατά μήκος. Τον σκεπάζετε και τον φυλάσσετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
– Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με ελάχιστο λάδι. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Περιχύνετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα ντομάτας.
– Βγάζετε τον αστακό από το ψυγείο και τον ζεσταίνετε στο γκριλ για 5 λεπτά να ζεσταθεί.
– Σερβίρετε τα μακαρόνια στη πιατέλα γαρνιρισμένα με τον αστακό.
Μια συνταγή από το e-cook.eu
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More