Συνταγή για ανάποδες μελιτζάνες με πατάτες στον φούρνο που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.
250 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
4 μεγάλες μελιτζάνες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πάστα τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά
αλάτι
Μισό φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 μεγάλες πατάτες
2 ντομάτες
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Πλένετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε τη μελιτζάνα μακρόστενα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι, προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό σε αυτό και αφήστε το να ψηθεί σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απελευθερωθεί και να εξατμιστεί το νερό.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο κυβάκια, και το λάδι στον κιμά που απορροφά το νερό, μετά το τσιγαρίζετε ξανά, ψιλοκόβετε την πιπεριά και την προσθέτετε.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, αφήστε το να τσιγαριστεί για ένα ή δύο λεπτά, μετά προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό, βράστε το και αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Βάλτε στον πάτο της φόρμας τις κομμένες φέτες πατάτας και από πάνω τις μελιτζάνες.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά.
Βάλτε ξανά τις πατάτες και κλείστε τις φέτες μελιτζάνας.
Ψήστε για 15-20 λεπτά σε φούρνο 200 βαθμών.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρεύουμε με την Λίτσα και το μέλος Gharib Naeim
Κοκκινιστό Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Φέτα σε Πήλινο
Μελιτζάνες και κολοκύθια: Ένα Μπριάμ Πελοποννησιακό
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More