12 τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο. 12 τρόποι να κάνετε τα καθημερινά είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο.
Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα σπίτια στο σήμερα κάνουν οικονομία και προσπαθούν να γλιτώσουν λεφτά από οπουδήποτε. Έτσι αν μπορούσαμε να κάνουμε τα σφουγγάρια για τα πιάτα, τα κεριά του σπιτιού, τα χαρτιά υγείας να κρατούν περισσότερο θα το κάναμε.
Μπορεί να σας φανεί απίστευτο αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να κάνετε τα παραπάνω είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο. Φυσικά όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα 9 καθημερινά είδη που όλοι χρειαζόμαστε για το σπίτι μας. Διαβάστε παρακάτω:
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η προσθήκη λίγου αλατιού στο ζεστό κερί μετά το σβήσιμο ενός κεριού μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία καύσης. Απλώστε ομοιόμορφα μια πρέζα αλάτι, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα chopstick για να το ανακατέψετε και το αγαπημένο σας κερί θα πρέπει να καίγεται πιο αργά την επόμενη φορά.
Αν σφίξετε λίγο το χαρτί υγείας τότε δεν γίνεται καθώς το χρησιμοποιείται να βγάλετε παραπάνω χαρτί από όσο χρειάζεστε. Μπορείτε να το σφίξετε με τα χέρια σας έτσι ώστε να πάρει ένα οβάλ σχήμα και να μην πέφτει το χαρτί υγείας τόσο εύκολα ως συνήθως. Επίσης βοηθάει να σκέφτεστε ότι είναι το τελευταίο ρολό του σπιτιού.
Πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι τα σφουγγάρια που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό επιφανειών που ήρθαν σε επαφή με ωμό κρέας πρέπει να πετιούνται. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζετε ένα νέο σφουγγάρι κάθε φορά που καθαρίζετε ένα τέτοιο χάλι.
Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακό σπρέι και χαρτοπετσέτες για να σκουπίσετε την σανίδα κοπής. Αυτό θα σας προστατεύσει από τα θανατηφόρα μικρόβια και θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού της κουζίνας σας.
Συμβουλή μπόνους: Αντί να αφήνετε το σφουγγάρι σας να κάθεται στο κάτω μέρος του νεροχύτη, πάρτε μία από αυτές τις θήκες για σφουγγάρια που κρέμονται πάνω από την επιφάνεια, ώστε το σφουγγάρι να είναι στεγνό όλη την ώρα. Η υγρασία τρώει το σφουγγάρι, επομένως το να το διατηρείτε στεγνό είναι το κλειδί για να διαρκέσει περισσότερο.
Οι περισσότερες νόστιμες συνταγές απαιτούν λίγο λάδι, αλλά η χρήση λαδιού μπορεί να έχει θετική επίδραση και στις αντικολλητικές κατσαρόλες και τηγάνια σας. Το λάδι θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τυχόν μικρά κενά ή πόρους στο τηγάνι, κάνοντας την επιφάνεια εντελώς λεία και ομοιόμορφη. Δείτε πώς να το κάνετε:
Πλύνετε το τηγάνι σε ζεστό, σαπουνόνερο.
Σκουπίστε το καλά με χαρτί κουζίνας ή πανί κουζίνας.
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι και τρίψτε τον πάτο και τις άκρες του τηγανιού.
Ζεσταίνουμε για περίπου 60 δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σκουπίστε το περιττό λάδι.
Τώρα το τηγάνι σας είναι έτοιμο να εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καταστραφεί.
Βελτιώνει την απορροφητικότητα, διατηρεί τις ίνες τους αφράτες, τους δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας και τους επιτρέπει να διαρκέσουν περισσότερο από το προγραμματισμένο.
Bonus tip: Αποφύγετε να πλένετε πάρα πολλές πετσέτες ταυτόχρονα. Αντίθετα, ταξινομήστε τα σε ομάδες με βάση το χρώμα, το μέγεθος και το πόσο βρώμικες είναι.
Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο και θα επιτρέψει στις πετσέτες σας να ξεπλυθούν σωστά, χωρίς να μείνουν μικρόβια ή ακαθαρσίες στο ύφασμα, κάτι που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των πετσετών σας.
via daddy-cool
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More