Κάθε χρόνο οφείλουμε να ψήσουμε μερικά ταψιά μελομακάρονα, μόνο και μόνο για να μυρίσει το σπίτι κανέλα, πορτοκάλι και γαρίφαλο.
Δείτε ακόμα: Συνταγή στρούντελ μήλο με καρύδια και σταφίδες!
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ το ξύσμα τα μυρωδικά και τον χυμό που έχουμε διαλύσει την σόδα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιμιγδάλι εναλλάξ με αλέυρι. Μόλις το πάρει όλο και γίνει ζύμη σταματάμε. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Πλάθουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι να πάρει μια βράση. Μετά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Σιροπιάζουμε έχοντας κρύα τα μελομακάρονα και ζεστό το σιρόπι. Τα βάζω σε πιατέλα και από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Καλη επιτυχία!!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More