Κέικ Μοχίτο: Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κέικ με Ρούμι και μοσχολέμονο που θα τιο απολαύσετε σίγουρα.
Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Μεταφέρετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 45 λεπτά. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως.
Χτυπήστε το βούτυρο για 5 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Χωρίστε τη βουτυρόκρεμα σε δύο μπολ και βάψτε τη μια με πράσινο τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής. Απλώστε τις κατά μήκος σε μια μεμβράνη και τυλίξτε σαν καραμελίτσα.
Κόψτε τη μια άκρη και βάλτε τη μεμβράνη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της αρεσκείας σας για σχέδιο.
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και λιώστε τα στα μικροκύματα ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλετα. Μεταφέρετε την γκανάζ σε σακούλα ζαχ/κής και περιχύστε μ’ αυτήν το κέικ σας. Διακοσμήστε με τη Βουτυρόκρεμα από ρούμι και γαρνίρετε με μερικές φέτες φρέσκου λάιμ. Το Μοχίτο Κέικ σας είναι έτοιμο!
Καλή σας απόλαυση!
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More