Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Μπισκότα - ΚουλούριαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣυνταγές των ομάδων του FB

Γιαννιώτικα Κουλουράκια Αμμωνίας

γιαννιωτικα κουλουρακια, κουλουρακια
Γιαννιώτικα Κουλουράκια Αμμωνίας

Κουλουράκια για να συνοδεύσουν τον καφέ σας.

Δοκιμάστε επίσης: Μουστοκούλουρα

Υλικά για την συνταγή (1 δόση = 50 κουλούρια)

  • 250 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό
  • 10 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φακελάκι μαγειρική αμμωνία (30gr.)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1.200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 5 βανίλιες (15gr.)
  • μισή κούπα ελαιόλαδο για τα ταψιά ή λαδόκολλα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο ή λεκάνη.
  • Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους και τα τοποθετούμε σε δυο ξεχωριστά βαθιά δοχεία.
  • Χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου τα ασπράδια με το μίξερ ή με το σύρμα για αυγά ή με ένα πιρούνι ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη μαρέγκα.
  • Στο δοχείο με τους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες.
  • Στη λεκάνη με το λιωμένο βούτυρο ρίχνουμε το μίγμα κρόκων-ζάχαρης και χτυπάμε για 2 λεπτά.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη μαρέγκα από τα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  • Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (με τις βανίλιες), ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα με ένα κουτάλι ή με το χέρι.
  • Για να καταλάβουμε αν η ζύμη είναι έτοιμη κάνουμε το εξής:
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας 1 γεμάτη κουταλιά από τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Αν η ζύμη στέκεται εκεί, χωρίς να απλώνει καθόλου στο ταψί, σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Αν απλώνει-ρέει πρέπει να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι στη ζύμη και να δοκιμάσουμε ξανά.
  • Στο ταψί μιας συνηθισμένης οικιακής κουζίνας τοποθετούμε μόνο 12 κουταλιές ζύμης (3Χ4), σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί αυτά τα κουλούρια φουσκώνουν πραγματικά πολύ.
  • Στη συνέχεια βουτάμε το δάχτυλό μας σε ένα μπολάκι με λάδι και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο κάθε κουταλιάς μίγματος, δίνοντάς του παράλληλα στρογγυλό σχήμα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε την ζύμη για 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Δοκιμάστε επίσης: Κουλουράκια Νηστίσιμα με Κρασί και Γλυκάνισο

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Katerina Kostanasiou-Tatsi

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 5 / 5. βαθμοί: 2

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Σκορδαλιά από Παντζάρια

Jimmy Taylor

Τυρόπιτα με Πιπεριές

syntages gia olous

Κέικ με Πραλίνα Φουντουκιού χωρίς Βούτυρο: Ξετρελαίνει τα παιδιά και τους μεγάλους – Ιδανικό κολατσιό για το σχολείο

Jimmy Taylor

Μπατόν Σαλέ

syntages gia olous

Δίχρωμα Κουλουράκια

Jimmy Taylor

Μοσχαράκι με Μελιτζάνες

Jimmy Taylor