Εύκολα τυροπιτάκια με μόνο 3 υλικά.
Θα χρειαστείτε:
1 ρετσίνα (500ml)
200ml σπορέλαιο
2 μπέικιν και όσο αλεύρι γ.ο.χ πάρει για μια ζύμη που δε θα κολλάει
οτι γέμιση θέλετε
Εκτέλεση
Διαλύω τα 2 μπέικιν στη ρετσίνα, προσθέτω το σπορέλαιο και μετά το αλεύρι. Ζυμώνω και δουλεύω πάνω στον πάγκο για κάνα 5λεπτο μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.
Παίρνω λίγο ζυμαράκι, το ανοίγω στρογγυλό, βάζω τη γέμιση στη μέση και το κλείνω δίνοντας τριγωνικό σχήμα. Από πάνω αλείφω αυγό και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω πάνω κάτω για 20 λεπτά περίπου. Για τη γέμιση έτριψα φέτα και ανακάτεψα με αυγό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kyriaki Orfanidou