Φτιάξτε χρυσαφένιες πατάτες ογκρατέν και σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.
5-6 μέτριες πατάτες σε ψιλές φέτες (αναλόγως το ταψί)
5 φέτες ολόκληρες μπέικον
3 αυγά
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα τυρί τριμμένο πεκορίνο
1 κούπα τυρί τριμμένο παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη, πάπρικα
Έκοψα το μπέικον και το έψησα στο τηγάνι χωρίς λάδι, όταν άρχισε να παίρνει χρώμα το έσβησα να κρυώσει λίγο.
Έβαλα τις πατάτες σε μεγάλο πυρέξ με το αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα, το χλιαρό μπέικον, λίγο τυρί και ανακάτωσα.
Χτύπησα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα τυριά κρατώντας λίγο για επάνω.
Τα έριξα επάνω στις πατάτες .
Έβαλα και το υπόλοιπα τυριά και έσταξα λίγο λάδι πιπεριάς .
Το σκέπασα με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο το έψησα για 30 λεπτά στους 180 β αέρα, ξεσκέπασα και έψησα άλλα 20 λεπτά να πάρει χρυσό χρώμα .
Αν θέλετε βάζετε κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Effie Tsouras
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More