Ξεχάσατε να μουλιάσετε όσπρια χθες; Θέλετε στο άψε σβήσε να στήσετε φαγητό;
Να ένα μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια.
Πόσες φορές θέλετε να μαγειρέψετε στα γρήγορα γίγαντες και ρεβύθια σούπα και ξεχάσατε να τα μουλιάσετε;
Αυτό το μυστικό για το μουλιασμα και τη συντήρηση των οσπρίων θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.
Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ, πάντα με μπόλικο κρύο νερό τα ρεβύθια σας ή τους γίγαντες.
Την επόμενη ημέρα, αφού θα έχουν μείνει αρκετές ώρες και θα έχουν φουσκώσει και μαλακώσει αρκετά, στραγγίστε τα καλά σε σουρωτήρι.
Μοιράστε τα σε σακουλάκια τροφίμων δηλ σε ποσότητα ίση με τα άτομα που αντιστοιχούν. Υπολογίστε για κάθε άτομο 1 φλ. όσπρια.
Κλείστε καλά τα σακουλάκια μερίδες και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται για μήνες. Και το πιο ωραίο δεν σας το είπα ακόμα. Αν τα όσπρια έχουν μουλιάσει αρκετά κι έχουν μαλακώσει καλά, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη στην κατσαρόλα σας. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Οπότε ανά πάσα στιγμή, φτιάχνετε γίγαντες ή ρεβύθια από την κατάψυξη έτοιμα στην κατσαρόλα. Γιατί είπαμε δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο.
via argiro
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More