Ο χαλβάς του μπακάλη θα σας ξετρελάνει! Η συνταγή για χαλβά με ταχίνι και μέλι είναι πολύ θρεπτική και αξίζει να την φτιάξετε. Ο χαλβάς με ταχίνι και μέλι έχει για μοναδικό γλυκαντικό, το μέλι. Πρέπει να τον φτιάξετε οπωσδήποτε!
Βάζουμε το μέλι σε βαθιά κατσαρολα.
Βράζουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
Αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει το μέλι να φτάσει στους 118°C.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο για να τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το μέλι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες μέλι σε ένα πιάτο με νερό.
Αν οι σταγόνες γίνουν σαν μαλακή καραμέλα είναι έτοιμο.
Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε με το κακάο και την κανέλα.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με το ταχίνι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το μέλι μέχρι να το απορροφήσει όλο το ταχίνι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Όσο ανακατεύουμε θα δούμε ότι το ταχίνι γίνεται πιο σφιχτό.
Όταν πλέον έχει πέσει η θερμοκρασία από το μείγμα μας και μπορούμε να πιάσουμε με το χέρι, συνεχίζουμε να διπλώνουμε-ζυμώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε τον χαλβά του μπακάλη.
Πασπαλίζουμε ένα μικρό μπολ με λίγους ξηρούς καρπούς.
Μέσα στο μπολ βάζουμε το μείγμα και πιέζουμε καλά να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς και να ισιώσει η επιφάνεια του.
Τον αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να σταθεί και να κρυώσει τελείως.
Τον ξεφορμάρουμε και τον κόβουμε σε μπουκιές.
Ο χαλβάς του μπακάλη διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.
via argiro.gr
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More