Ένα λικέρ γρήγορο και εύκολο για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο που αρωματίζει πορτοκάλι και τα γλυκά μας.
1 λιτρο τσίπουρο ή βότκα
1 κιλό ζάχαρη
250 ml νερό
φλούδες από 5 κανονικά πορτοκάλια
2 ξύλα κανέλας
6 γαρύφαλλα
Με το πίλερ κάνουμε την φλούδα του πορτοκαλιού όσο μπορούμε να μην έχει το άσπρο μέρος.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις φλούδες, βράζουμε 5′ και μετά προσθέτουμε το τσίπουρο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 7′, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε όλη την νύχτα να βγάλει τα αρώματα του.
Το πρωί σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ioanna Koulouri
Σπιτικό Limoncello – Φτιάξτε το δικό σας μοναδικό χωνευτικό λικέρ
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More