Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΚέικΣυνταγές των ομάδων του FBΣυνταγές ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR
Τσουρεκοκέικ
Τσουρεκοκέικ

Συνταγή για πεντανόστιμο και αφράτο τσουρεκοκέικ που δεν είναι μόνο το Πάσχα!

Υλικά για το τσουρεκοκέικ:

490 γρ. αλεύρι
1 μαγιά φακελάκι
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. υγρή βανίλια
1 αβγό και ένα ασπράδι
240 ml γάλα φρέσκο πλήρες
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. μαστίχα
1/2 κ.γ. κακουλέ + 1/2 κ.γ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. κανέλα
Ξύσμα πορτοκάλι+ λεμόνι
Για επικάλυψη στο φούσκωμα της ζύμης ένα κρόκο με δύο κουταλιές νερό
Για γέμισμα μέσα στην ζύμη 60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή ένα φακελάκι δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Στον κάδο του μίξερ βάζω γάντζο, βάζω αλεύρι +αλάτι + όλα τα μυρωδικά της αρεσκείας μας.
  • Έχω βγάλει από νωρίς το αυγό με το ασπράδι, και το βούτυρο από το ψυγείο ,το βούτυρο να είναι αρκετά μαλακό όχι λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε μπολ βάζω ζεστό το γάλα (προσοχή όχι πολύ ζεστό θα καεί η μαγιά ), ζάχαρη, διαλύω τη μαγιά, ρίχνω το αυγό και το ασπράδι, ανακατεύω καλά και το ρίχνω στο κάδο με το αλεύρι.
  • Χτυπάω λίγο με το γάντζο μόλις αρχίζει και σηκώνεται στο γάντζο ρίχνω το μαλακό βούτυρο και χτυπάω η ζύμη είναι μαλακιά δεν μας φοβίζει.
  • Με λαδωμένα χέρια, βάζω την ζύμη σε λαδωμένο σκεύος. Σκεπάζω να φουσκώσει καλά η ζύμη σε ζεστό μέρος.
  • Ρίχνω τη ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο και πατάω με τα χέρια μου ένα ορθογώνιο χοντρό φύλλο μπορούμε και με πλάστη αλλά προσοχή να μην το κάνουμε πολύ λεπτό.
  • Ρίχνω επάνω την κουβερτούρα.
  • Από την μακριά πλευρά αρχίζουμε να κάνουμε ρολό, κόβουμε το ρολό σε 12 κομμάτια,(εγώ τα κόβω με ψαλίδι κουζίνας γιατί κόβονται πιο εύκολα και δεν κολλάει το μαχαίρι.
  • Βάζω κάθε ρόλο όρθιο από την άκρη της φόρμας το κάθε κομμάτι δίπλα δίπλα να ακουμπάει λίγο το ένα το άλλο.
  • Ξαναβάζω τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι το χείλος της φόρμας αλείφω με πινέλο με τον κρόκο και το νερό και ψήνω.
  • Για ψήσιμο φόρμα μακρόστενη 30 εκατοστών βουτυρωμένη καλά, και στο βάθος της ένα κομμάτι λαδόκολλα βουτυρωμένη. Ψήνω σε προθεμασμένο φούρνο στους 170 ,180 για 35 ‘ πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας στο πόσο δυνατός είναι.
  • Όταν το βγάλω το περνάω με μαρμελάδα ,που έχω αραιώσει με λίγο νερό η αν δεν έχουμε μαρμελάδα με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 5 / 5. βαθμοί: 1

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Μπουγιουρντί στο Φούρνο

Jimmy Taylor

Παραδοσιακά Καρυδάτα Αγρινίου

Jimmy Taylor

Παγωτό Μπανάνα-Σοκολάτα Χωρίς Ζάχαρη

Jimmy Taylor