Πολύ απλά και γρήγορα μπισκότα για κολατσιό, σχολείο και για καφεδάκι.
Υλικά
80 γρ. ζάχαρη
2 αυγά και 1 κρόκο
70 ml σπορέλαιο
200-220 γρ. αλεύρι
6 γρ. μπεϊκιν παουντερ
15 γρ. κακάο
Βανίλια και λίγο αλάτι
Για τους μεγάλους 1 κουτ. σούπας λικέρ
Εκτέλεση
Χτυπάμε απαλά τα αυγά με τη ζάχαρη (όχι πολύ). Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τα στερεά υλικά. Ζυμώνουμε μια μαλάκια ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο 22×18 εκατ. και πάχος περίπου 1 εκατ.
Κόβουμε 8 παραλληλόγραμμα και χαράζουμε με ξυλάκι από σούσι ή μαχαίρι το σχέδιο σοκολάτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 15 λεπτά
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Olha Pazyuk