Συνταγή για Σπετζοφάι: Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυριώς αλλά και σαν συνοδευτικό
Υλικά για το Σπετσοφάι :
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
- 4 πράσινες πιπεριές
- 1κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κουταλιά σπιτική σάλτσα και μία λιγότερη πελτέ εμπορίου
- Λίγο κρασί
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το λουκάνικο.
Όταν μαραθούν και μαλακώσουν οι πιπεριές σβήνετε με λίγο κρασάκι Προσθέτετε μία κουταλιά μέλι και ανακατεύετε. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι ,τις σάλτσες, λίγο νεράκι και σιγοβράζετε για ένα τέταρτο ή μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα του. Καλή όρεξη!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ