Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Πώς να Καθαρίσετε με Ένα Μόνο Υλικό το Βρώμικο Λάδι Τηγανίσματος

Πώς να Καθαρίσετε με Ένα Μόνο Υλικό το Βρώμικο Λάδι Τηγανίσματος
Πώς να Καθαρίσετε με Ένα Μόνο Υλικό το Βρώμικο Λάδι Τηγανίσματος

Με ένα μόνο υλικό μπορείτε να καθαρίσετε το βρώμικο λάδι τηγανίσματος και να το χρησιμοποιήσετε μερικές φορές ακόμα.

Προσθέστε ζελατίνη στο βρώμικο λάδι τηγανίσματος

Αφήστε το βρώμικο λάδι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, μετά βάλτε λίγο νερό να βράσει και ρίξτε λίγο από αυτό σε μια κούπα ή μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα. Θα πρέπει να βράσετε περίπου μισό φλιτζάνι νερό για κάθε λίτρο βρώμικου λαδιού.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη σε κάθε μισό φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε καλά.

Πώς να Καθαρίσετε με Ένα Μόνο Υλικό το Βρώμικο Λάδι Τηγανίσματος

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Αποθηκεύετε Ελαιόλαδο σε Πλαστικά Μπουκάλια

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει

Βάλτε το μείγμα ζελατίνης και λαδιού στο ψυγείο και αφήστε το όλη τη νύχτα, ώστε η ζελατίνη να έχει χρόνο να δράσει.

Βγάλτε τη ζελατίνη

Την επόμενη μέρα, όλα τα καμένα υπολείμματα φαγητού και ακαθαρσιών που υπήρχαν στο λάδι θα παγιδευτούν στη ζελατίνη στο κάτω μέρος του δοχείου. Ρίξτε το (σχεδόν) καλό σαν καινούργιο λάδι σε ένα νέο δοχείο και μετά πετάξτε τη ζελατίνη.

Μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε αυτό το καθαρισμένο λάδι μερικές φορές ακόμη για τις ανάγκες σας στο τηγάνισμα, αλλά ΔΕΝ πρέπει να καθαρίζετε επανειλημμένα το ίδιο λάδι καθώς μπορεί να διατηρήσει μερικές από τις γεύσεις από τις προηγούμενες χρήσεις.

πηγή

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 4.5 / 5. βαθμοί: 2

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Καύσωνας: Αυτό είναι το φαγητό που σε δροσίζει και δεν είναι το παγωτό!

syntages gia olous

Από τη λαϊκή στον… φούρνο: Αυτό είναι το φρούτο που διώχνει όλες τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα!

syntages gia olous

Γιατί Πρέπει να Ξεπλένετε το Μπέικον με Νερό πριν το Μαγείρεμα

syntages gia olous

Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Πλένετε τα Μανιτάρια πριν τα Μαγειρέψετε ή τα Αποθηκεύσετε

syntages gia olous

Πως να Ξεχωρίσετε Εύκολα το Αγνό Ελαιόλαδο από το Νοθευμένο

syntages gia olous

Ξέρετε Γιατί Πρέπει να Μουλιάζετε τα Φασόλια πριν τα Μαγειρέψετε;

syntages gia olous