Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Πώς να Φτιάξετε Οικονομικό και Υγιεινό Σπιτικό Σπρέι Μαγειρικής

Πώς να Φτιάξετε Οικονομικό και Υγιεινό Σπιτικό Σπρέι Μαγειρικής
Πώς να Φτιάξετε Οικονομικό και Υγιεινό Σπιτικό Σπρέι Μαγειρικής

Το να φτιάξετε σπιτικό σπρέι μαγειρικής δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό και μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τον τύπο λαδιού που χρησιμοποιείτε περισσότερο ή είναι πιο κατάλληλο για τη χρήση που θέλετε όπως ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Το εμπορικό σπρέι μαγειρικής είναι πολύ βολικό αλλά μπορεί να είναι ακριβό και μερικές φορές συνοδεύεται από κάποια δυσάρεστα πρόσθετα όπως η διμεθυλοπολυσιλοξάνη και η διμεθυλοσιλικόνη.

Οδηγίες για το σπιτικό σπρέι μαγειρικής:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε ένα μέρος λάδι με πέντε μέρη νερό και να το ρίξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ρύθμιση (για μεγαλύτερη κάλυψη).

Χρησιμοποιείστε φιλτραρισμένο, αποσταγμένο ή βρασμένο νερό και ένα καθαρό μπουκάλι για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Αποθηκεύστε το σπρέι σας σε σκοτεινό, δροσερό μέρος ή στο ψυγείο εάν ανησυχείτε για βακτήρια.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λεκιθίνη για να το κάνετε αντικολλητικό. Τα περισσότερα εμπορικά σπρέι μαγειρικής περιέχουν λεκιθίνη σόγιας, έναν γαλακτωματοποιητή που μπορεί να προέρχεται τόσο από φυτά όσο και από ζώα. Μπορείτε να την βρείτε σε κατάστημα υγιεινής διατροφής, αλλά εάν τα περισσότερα από τα μαγειρικά σας σκεύη είναι αντικολλητικά, είναι πιθανώς καλύτερο να το παραλείψετε, καθώς η λεκιθίνη μπορεί να προκαλέσει κολλώδη συσσώρευση.

πηγή

Δείτε επίσης Πώς να Φτιάξετε Σπιτική Σκόνη Σκόρδου και Κρεμμυδιού

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 5 / 5. βαθμοί: 1

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Ο πιο Γρήγορος Τρόπος για να Ελέγξετε τη Φρεσκάδα της Μαγειρικής Σόδας και του Μπέικιν Πάουντερ

syntages gia olous

Το Μυστικό του Jamie Oliver για Τέλειες Τραγανές Πατάτες!

syntages gia olous

Το Κόλπο για να Μην Καίγεται η Φάβα Όταν Μαγειρεύετε

syntages gia olous

Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Αποθηκεύετε Ελαιόλαδο σε Πλαστικά Μπουκάλια

syntages gia olous

Χύτρα ταχύτητος: Αυτά είναι τα 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί

syntages gia olous

Ξέρετε Γιατί Πρέπει να Μουλιάζετε τα Φασόλια πριν τα Μαγειρέψετε;

syntages gia olous