in , , , ,

Φανταστικά σταφιδόψωμα γεμιστά με κρέμα

Φανταστικά σταφιδόψωμα γεμιστά με κρέμα,σύνταγή σταφιδόψωμα,σταφιδόψωμα

Πως να φτιάξετε μόνοι σας γεμιστά σταφιδόψωμα με κρέμα

Μια καταπληκτική συνταγή σταφιδόψωμου γεμιστά με σπιτική κρέμα από το μέλος LENKO και τη σελίδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”!

Δείτε ακόμη: Πώς θα φτιάξετε μοναδικές σπιτικές Τυρόπιτες Κουρού.

υγιεινό κολατσιό
Πως να φτιάξετε μόνοι σας γεμιστά σταφιδόψωμα με κρέμα

Υλικά για τα Σταφιδόψωμα

Δείτε επίσης: Λαχταριστά γκοφρετίνια σοκολατάκια με 3 Υλικά!

  • 250 ml. γάλα
  • 100 ml. σπορέλαιο
  • 100 gr. ζάχαρη
  • 600 gr. αλεύρι
  • 20 gr. μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
σπιτικό σνακ
Πως να φτιάξετε μόνοι σας γεμιστά σταφιδόψωμα με κρέμα

Υλικά για την Κρέμα

  • 250 ml. γάλα
  • 50 gr. ζάχαρη
  • 15 gr. κορν – φλαουρ
  • 100 gr. σταφίδες
  • 1 αυγό
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • αυγό για άλειμμα
σταφιδόψωμα γεμιστά
Πως να φτιάξετε μόνοι σας γεμιστά σταφιδόψωμα με κρέμα

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα (χλιαρό), τη ζάχαρη και τη μάγια. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό (ελαφρώς χτυπημένο), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.


Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ”ξεκουραστεί” και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη και το κορν – φλαουρ.

Για την κρέμα:
Προσθέτουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα και βράζουμε την κρέμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε απ΄τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.


Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε πάνω την κρέμα (την οποία προηγουμένως την έχουμε χτυπήσει στο μίξερ για να αφρατέψει). Απλώνουμε τις σταφίδες (τις οποίες προηγούμενος τις έχουμε μουλιάσει σε νερό για να φουσκώσουν).
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις βάζουμε στο ταψί όπου έχουμε στρώσει πριν μια λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα σταφιδόψωμα να φουσκώσουν και τα αλείβουμε με αυγό.
Ψήνουμε τα σταφιδόψωμα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Elina K.

Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα σε αλμυρή εκδοχή,συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίσ φύλλο,συνταγή για κολοκυθόπιτα γλυκιά κίτρινη κολοκύθα,συνταγη για κολοκυθοπιτα με κιτρινη κολοκυθα,συνταγη για κολοκυθοπιτα,συνταγη για κολοκυθοπιτα αλμυρη,συνταγη για κολοκυθοπιτα γλυκια χωρις φυλλο

Συνταγή για Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, σε αλμυρή εκδοχή!