Αυτά τα μπισκότα με την λεοπάρ εμφάνιση ή αλλιώς δίχρωμα, είναι νόστιμα και θα κλέψουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.
Τα υλικά συνταγής είναι απλά όπως το βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, φυτικό λάδι, κανέλα, κορν φλάουρ, αλεύρι και άλλα όπως θα δείτε παρακάτω στην αναλυτική συνταγή.
Η εκτέλεση είναι αρκετά εύκολη αλλά θέλει λίγη προσοχή να μην σφίξει η ζύμη, Επειδή είναι δίχρωμα όπως καλά καταλάβατε θα πρέπει να χωριστεί η ζύμη στα δύο.
Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και την άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, τις βανίλιες, το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το κορν φλαουρ και το μπεικιν και ζυμώνουμε με τα χέρια για να γίνει ζύμη εύπλαστη.
Προσοχή να μην πέσει πολύ αλεύρι, γιατί σκληραίνει η ζύμη και δεν πλάθεται εύκολα. Την χωρίζουμε στη μέση. Το ένα το μεγαλύτερο κομμάτι είναι η άσπρη ζύμη.
Σε αυτή ρίχνουμε 1-2 κσ. αλεύρι επιπλέον και την αφήνουμε στην άκρη.Το 2ο κομμάτι άσπρης ζύμης το χωρίζουμε στη μέση.
Στο ένα ρίχνουμε κακάο και λίγη κανέλα, ώστε να γίνει σκούρη καφέ ζύμη. Στο άλλο κομμάτι ρίχνουμε λιγότερο κακάο, ώστε να γίνει πιο ανοιχτή η ζύμη. Αφήνουμε τα κομμάτια ζύμης στο ψυγείο, για 2 περίπου ώρες τυλιγμένα με μεμβράνη, πριν αρχίσουμε να τα δουλεύουμε.
Ανοίγουμε φύλλο με την άσπρη ζύμη και πάνω της βάζουμε μπαλάκια σκούρης καφέ ζύμης πρώτα και πάνω σε αυτά ανοιχτής καφέ ζύμης. Τα πατάμε με τον πλάστη αφού τα καλύψουμε με αντικολλητικό χαρτί και δημιουργούνται πανέμορφες κηλίδες. Κόβουμε με τετράγωνο κουπ πατ και τα τοποθετούμε με απόσταση σε ταψί, στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Με την δοσολογία αυτή γεμίζουμε 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω θέρμανση, μέχρι να αρχίσουν ελαφρά να ροδίζουν. Γίνονται τραγανά και μυρωδάτα. Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων.
Δες παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση
Υλικά Συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Η συνταγή είναι .facebook και το μέλος Δεληγιάννη Κατερίνα