Εύκολη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα κούμαρο.
Υλικά
1 κιλό καρπούς κουμαριάς
550 γρ. ζάχαρη
Χυμό από 4 – 5 πορτοκάλια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Αστεροειδή γλυκάνισο 3-4 τεμάχια
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κούμαρα, τη ζάχαρη και το χυμό σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Αφήνουμε να μαριναριστούν 1-2 ώρες.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Σπάμε τα κούμαρα με ράβδο μπλέντερ ή ανακατεύοντας με κουτάλα για πιο μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε το γλυκάνισο και το λεμόνι και βράζουμε έως ότου δέσει.
Εάν θέλουμε να αφαιρέσουμε τα τραχιά μπιλάκια περνάμε από πολύ ψιλή σήτα τη μαρμελάδα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Nina Thermou
Μην χάσετε
Μαρμελάδα Φραγκόσυκο – Η γκουρμέ μαρμελάδα για το πρωινό σας