Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΠρωινόΖύμεςΣυνταγές γλυκώνΣυνταγές των ομάδων του FB

Κρουασάν Βουτύρου

Κρουασάν Βουτύρου
Κρουασάν Βουτύρου

Εύκολα και γρήγορα κρουασάν βουτύρου με τραγανό φύλλο εξωτερικά και αφράτα μέσα!

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα κρουασάν βουτύρου:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml γάλα χλιαρό
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

Σε μπολ βάζω το χλιαρό γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά να διαλυθεί η μαγιά.

Αφήνω το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μάγια. Προσθέτω 1 κ.γ. αλάτι,1 κ.σ. βούτυρο μαλακό και 500 γρ. αλεύρι.

Ζυμώνω για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι. Σκεπάζω πάλι με μεμβράνη και αφήνω 1&1/2 να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αλευρώνω το τραπέζι και ανοίγω την ζύμη σε παραλληλόγραμμο και απλώνω το υπόλοιπο μαλακό βούτυρο σε όλη. Διπλώνω την ζύμη και την κάνω σαν μπάλα .Τυλίγω με μεμβράνη και την βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Ανοίγω σε στρογγυλό σχήμα και κόβω 12 τρίγωνα. Ρολάρω από την πλατιά πλευρά και σχηματίζω κρουασάν. Βάζω σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζω και αφήνω για 30 λεπτά.

Αλείφω με κρόκο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Μια συνταγή από την ομάδα Συνταγές απλές και εύκολες και το μέλος Eleni Kalisperati

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Χοιρινό με Ραδίκια Αυγολέμονο

syntages gia olous

Σοκολατένιο Vegan Κέρασμα με Χουρμάδες

Jimmy Taylor

Προβατίνα με Μελιτζάνες – Η Αποθέωση της Μελιτζάνας

Jimmy Taylor

Μελιτζάνες Ρολάκια

Jimmy Taylor

Ζαμπονοκεφτέδες

syntages gia olous

Συνταγή για Μπαμπάδες!

Elina K.