Συνταγή για να φτιάξετε μια υπέροχη Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ευκολη και είναι πολύ οικονομική. Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά για την Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Για την γαλατόπιτα:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 180 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κορν φλάορ
- 2 κρόκοι αυγών
- 55 γρ. βούτυρο, κρύο
Ζύμη Ατσμα για γλυκές και αλμυρές παρασκευές!
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε το ολόκληρο αυγό με 2 κ.σ. ζάχαρη και αλείφουμε την κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 20′-25′.
- Αφήνουμε να κρυώσει 10′ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.