Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Ζαχαρούχο Γάλα

Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Ζαχαρούχο Γάλα
Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Ζαχαρούχο Γάλα

Η μετατροπή των καθημερινών υλικών σε πλούσιο και κρεμώδες σπιτικό ζαχαρούχο γάλα είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε. Με λίγα μόνο βήματα, θα έχετε έτοιμο ένα ευέλικτο συστατικό για να αναβαθμίσετε τις αγαπημένες σας συνταγές.

Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Ζαχαρούχο Γάλα

Για να φτιάξετε σπιτικό ζαχαρούχο γάλα, θα χρειαστείτε:

240 ml πλήρες γάλα
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Το προαιρετικό εκχύλισμα βανίλιας μπορεί να προσθέσει μια απολαυστική ενίσχυση γεύσης.

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Φυστικοβούτυρο με Ένα Μόνο Υλικό!

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά για 30-40 λεπτά.

Ανακατεύουμε περιστασιακά καθώς το γάλα μειώνεται και πήζει σε μια κρεμώδη σύσταση. Αυτή η σταδιακή διαδικασία μαγειρέματος εξασφαλίζει μια λεία υφή που μοιάζει με συμπυκνωμένο γάλα από κατάστημα.

Βγάλτε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας, ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να λιώσει πλήρως και, αν θέλετε, προσθέστε λίγο εκχύλισμα βανίλιας για επιπλέον γεύση.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει πριν το μεταφέρετε σε βάζα.

Αποθηκεύστε το σπιτικό ζαχαρουχο γάλα στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες και απολαύστε το ως μια νόστιμη προσθήκη σε επιδόρπια, ροφήματα ή ακόμα και μόνο του.

πηγή

Δείτε επίσης Πως να Φτιάξετε Εύκολα Σπιτική Μερέντα

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 4.4 / 5. βαθμοί: 40

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Δίαιτα του μελιού: Χάστε κιλά και πόντους μέσα σε λίγες μέρες

Μαίρη Φρέση

Γιατί Πρέπει να Ξεπλένετε το Μπέικον με Νερό πριν το Μαγείρεμα

syntages gia olous

Το Κόλπο για να μην Απορροφούν Λάδι οι Τηγανητές Μελιτζάνες

syntages gia olous

Περισσότερο Αρσενικό και Υδράργυρος Στα Τρόφιμα Χωρίς Γλουτένη

syntages gia olous

Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Γλυκό ή Ξινό Τραχανά

syntages gia olous

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Τρώτε Τυρί Cottage Καθημερινά – O νέος σας σύμμαχος στη δίαιτα

syntages gia olous