Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

6 καρκινογόνες τροφές που υπάρχουν σπίτι σας και πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

6 καρκινογόνες τροφές που υπάρχουν σπίτι σας και πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!
6 καρκινογόνες τροφές που υπάρχουν σπίτι σας και πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Αυτές είναι οι τροφές που είναι καρκινογόνες υπάρχουν σπίτι σας και πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου.

Δείτε ποιες Μην τα καταναλώσετε, πετάξτε τα αμέσως: 5 πράγματα που έχετε στην κατάψυξη και είναι επικίνδυνο να τα φάτε

1. Ποπ-κορν μικροκυμάτων

Η συσκευασία περιέχει επικίνδυνα χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και με την υπογονιμότητα. Το ίδιο το συσκευασμένο καλαμπόκι περιέχει διακετύλιο, γνωστό καρκινογόνο που μπορεί παράλληλα να προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονες.

2. Φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας

Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο.

3. Τομάτα κονσέρβα

Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Λόγω της οξύτητάς τους, οι τομάτες απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές.

6 καρκινογόνες τροφές που υπάρχουν σπίτι σας και πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

4. Αλλαντικά

Tα λουκάνικα, το μπέικον και η μορταδέλα είναι μερικά από τα επικίνδυνα αλλαντικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Σχεδόν κάθε τύπος επεξεργασμένου κρέατος περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες και συντηρητικά όπως το νιτρικό νάτριο.

5. Σολομός ιχθυοτροφείου

O Σολομός είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ψάρι, όμως πρέπει να προσέχουμε την προέλευσή του. Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του.

6. Πατατάκια

Εκτός από τα απαγορευμένα λιπαρά τρανς και το υπερβολικό αλάτι, τα πατατάκια είναι φορτωμένα με πρόσθετα γεύσης, συντηρητικά και χρωστικές. Τα πατατάκια παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι τραγανά, η διαδικασία όμως αυτή οδηγεί στο σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών (ακρυλαμίδια).

Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε. Αναζητήστε προϊόντα από πιστοποιημένους παραγωγούς ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.

via athensmagazine

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 5 / 5. βαθμοί: 3

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Καμένα λίπη τέλος: Κάντε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν, με ένα απλό υλικό που έχετε στη κουζίνα σας

syntages gia olous

Πως να Ξεχωρίσετε Εύκολα το Αγνό Ελαιόλαδο από το Νοθευμένο

syntages gia olous

4 Λάθη που ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με τις Ψαροκροκέτες

syntages gia olous

Λίπη βρωμιές και μαυρίλες στα ντουλάπια κουζίνας: Το σπιτικό καθαριστικό που θα σε σώσει

syntages gia olous

Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας

syntages gia olous

12 τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο

syntages gia olous