Δεν είναι μόδα, δεν είναι ντεμοντέ, να φας σήμερα ένα ρεβυθοκεφτέ! Φαλάφελ ή ρεβυθοκεφτέδες? Όπως και να τους πεις είναι απολαυστικοί, πεντανόστιμοι και πολύ θρεπτικοί! Τα χορτοφαγικά κεφτεδάκια που μπορούν να απολαύσουν μικροί & μεγάλοι!

Υλικά για τους ρεβυθοκεφτέδες:

500gr ρεβίθια
3-4 κρεμμύδια
4 σκ. σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
3 παξιμάδια τριμμένα ή φρυγανιά τριμμένη

Υλικά για την σως :

100γρ. ταχίνι
50γρ. χλιαρό νερό
1 λεμόνι ή λάιμ το ξύσμα του
½ λεμόνι ή λάιμ το χυμό του
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Λίγη πάπρικα και αλάτι


Εκτέλεση:
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε. Στο multi κόβουμε το κρεμμύδι και αφού έχουμε αφαιρέσει τα πολλά ζουμιά το βάζουμε σε ένα μπολ, στο multi κόβουμε τον μαϊντανό και πολτοποιούμε τα ρεβίθια. Έπειτα τα βάζουμε όλα στο μπολ και προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφήνουμε το μείγμα περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Όση ώρα έχουμε το μείγμα στο ψυγείο φτιάχνουμε την σως ταχινιού. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της σως και ομογενοποιούμε καλά, ώστε να έχει μια λεία υφή. Στην συνέχεια βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μας, έαν έχουμε το ειδικό κουταλάκι του ρεβυθοκεφτέ, τοποθετούμε το μείγμα με πατημένο το έμβολο και με ένα δάχτυλο πιέζουμε για να σχιματιστεί στην μέση η τρύπα, αφήνουμε το έμβολο για να βγεί ο ρεβυθοκεφτές και τους τηγανίζουμε στο τηγάνι, σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Εάν θέλουμε μπορούμε να τους κάνουμε ψητούς στο φούρνο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 με 15 λεπτά και στα μισά του χρόνου τους γυρνάμε.
Σερβίρουμε είτε σε πιάτο με την σως ή μπορούμε να τα απολαύσουμε τυλιχτά σε αραβική πίτα ή άλλη πίτα της επιλογής μας με την σώς, αγγούρι, ντομάτα ή όποιο άλλο λαχανικό αγαπάτε!
Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από την ομάδα “Μαγειρεύουμε με την Λίτσα” και το μέλος Στέλιος Δουχάνης chef

0/5 (0 Reviews)
Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!