Εύκολο σπιτικό λικέρ αμαρέτο.
Δοκιμάστε επίσης: Λικέρ με Άνθη Ακακίας
60 κουκούτσια από βερίκοκα τα οποία σπάω τα τσόφλια και κρατάω το αμυγδαλάκι τους.
Βάζω και 10 έτσι με το τσόφλι καθώς και 3 βερίκοκα την ψίχα τους.
Βράζω σε κατσαρολάκι 1 κούπα ζάχαρη με 1 μισή νερό, το βράζω, αφήνω να κρυώσει και ρίχνω μέσα σε βάζο με τα αμυγδαλάκια, τσόφλια και βερίκοκα.
Προσθέτω 350 γρ. τσίπουρο και 100 γρ. κονιάκ.
Ανακατεύουμε όλα μαζί, κλείνω με καπάκι το βαζάκι και αφήνω σε ίσκιο να γίνει το λικέρ με την ησυχία του.
Δοκιμάστε επίσης: Σπιτικό Limoncello – Φτιάξτε το δικό σας μοναδικό χωνευτικό λικέρ
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou