Αυτή η μηλόπιτα με κρέμα, εκτός από νόστιμη είναι μοναδική και πολύ εύκολη στην προετοιμασία της.
Υλικά για τη μηλόπιτα με κρέμα:
3 μήλα
2 αυγά
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο
1/2 ποτήρι νερού καλαμποκελαιο
1+ 1/2 ποτήρι νερού φαρινάπ
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για την κρέμα
1 αυγό
1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ποτηρι γάλα
1 κ.σ. βιτάμ
Δείτε ακόμη Ανάποδη αχλαδομηλόπιτα
Εκτέλεση:
- Σε ταψί με τσέρκι βάζω λαδόκολλα καλά βουτυρωμένο.
- Κόβω τα μήλα σε φέτες τα ρίχνω στο ταψί και βάζω από πάνω 3 κ.σ. ζάχαρη.
- Χτυπάω αυγά και ζάχαρη, ρίχνω εναλλάξ σπορέλαιο και γάλα. Προσεκτικά σταματάω το μίξερ και με σπάτουλα ξύλινη ρίχνω κοσκινισμένο φαρινάπ με μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
- Ανακατεύω καλά και ρίχνω το μείγμα στο ταψί. Πάνω από τα μήλα.
- Για την κρέμα, σε ένα μικρό σκεύος διαλύω αυγό, ζάχαρη και κορν φλάουρ με σύρμα. Το βάζω στην φωτιά, ρίχνω το γάλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει.Το κατεβάζω και ρίχνω 1 κ.σ. βιτάμ.
- Αφήνω να χλιάνει, το βάζω στο κορνέ και γαρνίρω.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα για 45 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές και το μέλος Ελενη Παγκουρελια
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο