Ατομικά μηλοπιτάκια νηστίσιμα με αφράτη ζύμη, μυρωδάτο μήλο και κανέλα. Ζουμερά μέσα και τραγανά έξω.
Υλικά για ατομικά μηλοπιτάκια:
8 μήλα
200 γρ. ζάχαρη
100 ml ουίσκι ή κονιάκ
Σχεδόν μια κ.γ. γαρίφαλο
2 κ.γ κανέλα
2 βανίλιες
1 πεζά αλάτι
1 φύλο σφολιάτα
Δείτε ακόμη Γλυκά Μήλα στο Κουρκούτι
Εκτέλεση:
- Το φύλο σφολιάτας το ανοίγω με τον πλαστή και το κόβω σε κυβάκια ανάλογα το μέγεθος που θέλει ο καθένας μας.
- Αφήνω το άλλο φύλλο στην άκρη.
- Καθαρίζω και κόβω τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζω να βράσουν 15 λεπτά μόνα τους.
- Ρίχνω μέσα στα μήλα όλα τα παραπάνω υλικά και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να γίνουν σα μαρμελάδα. Αν έχουν αρχίσει να κολλούν τα βγάζω από τη φωτιά και τα βάζω στο μούλτι.
- Βάζω τη γέμιση πάνω στο κάθε τετραγωνάκι σφολιάτας που έχω κόψει και δίνω ότι σχήμα θέλω. Σκεπάζω με σφολιάτα και μετά κόβω γύρω γύρω.
- Αλείφω αυγό στα πλάγια για να κολλήσει η ζύμη και μετά από πάνω.
- Ψήνω στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Nikoleta Christodoulaki
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο