Αυτή η πίτα με καυκαλήθρες και σέσκουλα θα σας ταξιδέψει σε γεύσεις αυθεντικές, αρωματικές και απόλυτα πεντανόστιμες! Φτιάξτε την σήμερα και γεμίστε το σπίτι σας με αρώματα της ελληνικής παράδοσης!
Υλικά για την πίτα με καυκαλήθρες και σέσκουλα:
Για τη ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι
Αλάτι
1/2 φλιτζάνι του καφέ σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
1/2 κιλό σέσκουλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού καυκαλήθρες
2 αβγά
1/2 ματσάκι άνηθο
250 γραμμάρια φέτα
1 κρεμμύδι
Δείτε ακόμη Παραδοσιακή Τσουκνιδόπιτα με Κουρκούτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υγρά στη λεκάνη, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Αχνίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα χόρτα ώσπου να μαλακώσουν.
- Εν συνεχεία ρίχνουμε τα αβγά, πιπέρι, άνηθο και το μισό τυρί ανακατεύοντας τα.
- Ανοίγουμε το φύλλο, βάζουμε τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο που έχουμε ανοίξει πριν.
- Τέλος, αλείφουμε με ένα φλυτζανάκι σπορέλαιο κάνοντας μια επιφανειακή τομή σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά ως 1 ώρα.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Μια συνταγή από την ομάδα Οι συνταγές σας στο Live kitchen και το μέλος Ανδρέας Μαμούκαρης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο