Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Πλένετε τα Μανιτάρια πριν τα Μαγειρέψετε ή τα Αποθηκεύσετε

Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Πλένετε τα Μανιτάρια πριν τα Μαγειρέψετε ή τα Αποθηκεύσετε
Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Πλένετε τα Μανιτάρια πριν τα Μαγειρέψετε ή τα Αποθηκεύσετε

Ποτέ μην πλένετε τα μανιτάρια πριν τα αποθηκεύσετε ή τα μαγειρέψετε γιατί η πορώδης υφή τους απορροφά το νερό, καταστρέφοντας τόσο τη γεύση όσο και την υφή. Διατηρώντας τα στεγνά διασφαλίζετε ότι θα παραμείνουν τραγανά, γήινα και νόστιμα στις συνταγές σας.

Η σπογγώδης υφή των μανιταριών

Τα μανιτάρια δεν είναι απλώς μύκητες. Είναι τα μικρά σφουγγάρια της φύσης. Η υφή τους είναι πορώδης και όταν τα πλένετε τα μανιτάρια, ειδικά κάτω από τρεχούμενο νερό, να το απορροφούν. Αυτό γίνεται πρόβλημα όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψετε. Γιατί καταλήγετε με λασπωμένα μανιτάρια που αχνίζουν. Επίσης, το επιπλέον νερό αραιώνει τη γεύση τους και χάνουν αυτή την πλούσια, γήινη γεύση τους.

πλύσιμο μανιταριών,μανιταρια πλευρωτους καθαρισμα,πως καθαριζω μανιταρια,μανιταρια λευκα πως καθαριζονται

Όταν τα πλένετε, αυτή η επιπλέον υγρασία όχι μόνο τα κάνει να λασπώνουν, αλλά μπορεί επίσης να τα μετατρέψει σε πουρέ όταν μαγειρεύονται. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα σοταρισμένα μανιτάρια σας καταλήγουν να μοιάζουν με ξεφουσκωμένο μπαλόνι αντί για εκείνα τα τραγανά χρυσαφένια που βλέπετε στις εκπομπές μαγειρικής, το πιθανότερο είναι ότι τα έχετε πλύνει εκ των προτέρων.

Επιπλέον, το να πλένετε τα μανιτάρια πριν τα βάλετε στο ψυγείο είναι εξίσου κακό. Η υγρασία οδηγεί σε ταχύτερο ρυθμό αλλοίωσης, με αποτέλεσμα τα μανιτάρια να γίνονται γλοιώδη και να κολλάνε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα είχαν αν αποθηκευόταν στεγνά.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Ξαναζεσταίνετε τα Ψάρια στο Φούρνο Μικροκυμάτων

Λοιπόν, πώς καθαρίζετε τα μανιτάρια;

πλύσιμο μανιταριών,μανιταρια πλευρωτους καθαρισμα,πως καθαριζω μανιταρια,μανιταρια λευκα πως καθαριζονται

Εάν το πλύσιμο αποκλείεται, πώς θα απαλλαγείτε από αυτήν την επίμονη βρωμιά; Πάρτε μια βούρτσα μανιταριών ή ένα υγρό χαρτί κουζίνας. Ένα γρήγορο σκούπισμα είναι ό,τι πραγματικά χρειάζονται τα μανιτάρια σας. Απλώς καθαρίστε απαλά τη βρωμιά με τη βούρτσα ή ταμπονάρετε απαλά με το χαρτιά. Σίγουρα, είναι λίγο περισσότερη προσπάθεια, αλλά τα μανιτάρια σας θα διατηρήσουν την γεύση και την τέλεια υφή τους.

πηγή

Δείτε επίσης Το Κόλπο των Αρτοποιών για να Διατηρείτε το Ψωμί Φρέσκο για Αρκετές Ημέρες

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 4.8 / 5. βαθμοί: 5

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Καμένα λίπη τέλος: Κάντε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν, με ένα απλό υλικό που έχετε στη κουζίνα σας

syntages gia olous

Αυτό το Ρόφημα Το φτιάχνεις σε 5 λεπτά, το πίνεις για 5 μέρες και καις το περιττό λίπος

syntages gia olous

Να πως θα καθαρίσετε τα κάστανα, με μία μόνο κίνηση, χωρίς να σπάσουν

syntages gia olous

Πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο σπυρωτό ρύζι για να απογειώσεις το πιάτο σου

Elina K.

Λάδι Καρύδας ή Ελαιόλαδο; Ποιο είναι πιο υγιεινό για την καρδιά μας;

syntages gia olous

Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας

syntages gia olous