in , , ,

«Μιλφέιγ» – Γλυκό ψυγείου με κριμ κράκερς (cream crackers) και κρέμα άνθους αραβοσίτου

μιλφέιγ με κρακεράκια
μιλφέιγ με κρακεράκια

«Μιλφέιγ» – Γλυκό ψυγείου με κριμ κράκερς (cream crackers) και κρέμα άνθους αραβοσίτου

Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα από ένα από τα αγαπημένα μου site με νόστιμες δημιουργίες το Κρήτη: Γαστρονομικός περίπλους. Πάντα οι συνταγές τους με εκπλήσσουν ευχάριστα. Και επειδή λατρεύω τις συνταγές τις απλές, τις οικονομικές και αυτό που λέμε, με ότι έχω στα ντουλάπια μου, δείτε παρακάτω ένα μιλφειγ με κρακεράκια – ναι καλά διαβάσατε κρακεράκια –  και άνθος αραβοσίτου!

Δείτε ακόμη: 8 κόλπα για να γίνεις ο καλύτερος ζαχαροπλάστης

γλυκό ψυγείου

Δείτε επίσης: Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο)!!

κρέμα άνθος αραβοσίτου

 Υλικά:

30 μπισκότα κριμ κράκερς (24 για τη βάση και 6 για την επικάλυψη)
½ κούπα χλιαρό γάλα

Για την κρέμα:

2 και 2/3 κούπας γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
6 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά χωρισμένα
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού

Για την επικάλυψη:

250 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 σωληνάρια βανίλιας
Τα 6 από τα 30 μπισκότα
Λίγη ακόμη αχνοζάχαρη

οικονομικά υλικά

Επί το έργον:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.

γλυκιά συνταγή

Βάζουμε τις 2 κούπες το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο υπόλοιπο (τα 2/3 της κούπας). Πριν κοχλάσει το γάλα προσθέτουμε το διάλυμα του άνθους αραβοσίτου και ανακατεύουμε να πήξει.

κρέμα με αυγά

Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε στην κρέμα το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να «χαθεί» στην κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους ανακατεύοντας  ζωηρά και τη μαρέγκα συνεχίζοντας το ανακάτεμα ακόμη πιο ζωηρά να μη κόψει.

βελούδινη κρέμα

Προσθέτουμε και το ξύσμα με το χυμό λεμονιού και βάζουμε για ελάχιστο χρόνο ξανά στο μάτι την κρέμα, να πάρει μια βράση ίσα ίσα. Την αποσύρουμε οριστικά.

cream crackers

Στρώνουμε σε κατάλληλο σκεύος 12 κριμ κράκερς αφού πρώτα τα μουσκέψουμε στο γάλα. 

σπιτικό γλυκό

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω τους όπως είναι χλιαρή και τη σκεπάζουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότα πάλι μουσκεμένα στο γάλα. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό.  

Γλυκό ψυγείου με cream crackers

Χτυπάμε σε σαντιγύ την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και την άχνη και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού.

Γλυκό ψυγείου με cream crackers

Τρίβουμε τα 6 μπισκότα σε μικρά τρίμματα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού. Κοσκινίζουμε και λίγη άχνη από πάνω και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.

Γλυκό ψυγείου με cream crackers

Περιμένουμε το λιγότερο 6 ώρες και ιδανικά 12+  πριν το σερβίρουμε.

Γλυκό ψυγείου με cream crackers


Παρατηρήσεις:

1)Αντί κριμ κράκερς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιατίνια (παλιά στις αρχικές εφαρμογές του γλυκού ούτε αυτά κυκλοφορούσαν) . Θα γίνει όμως πιο γλυκό.

2)Τα υλικά και οι αναλογίες για το γάλα-άνθος αραβοσίτου-ζάχαρη στην κρέμα, είναι αυτές ακριβώς που αναγράφει η συσκευασία της εταιρείας που συνηθίζω. Φτιάχνουμε την κρέμα μας με τις οδηγίες που προτείνει το κουτί και απλά προσθέτουμε τα υπόλοιπα.

3)Εννοείται ότι αντί κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα σε μεταλλικό κουτί.

4)Το γλυκό αυτό – ή κάτι σαν αυτό – σερβίρεται ακόμη σε
κάποια μαγαζιά. Ταιριάζει σαν επιδόρπιο. Τα άγλυκα κριμ κράκερς το κάνουν ελαφρύ και ιδανικό για το κλείσιμο ενός καλοκαιρινού γεύματος.


via cretangastronomy

0/5 (0 Reviews)

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!

What do you think?

Written by Elina K.

Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού

Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού από τον Άκη Πετρετζίκη

τέλειο σπυρωτό ρύζι

Πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο σπυρωτό ρύζι για να απογειώσεις το πιάτο σου